Salsa mole de pipián rojo

Salsa mole de pipián rojo

Hello everybody, it's Drew, welcome to our recipe page. Today, I'm gonna show you how to prepare a special dish, Salsa mole de pipián rojo. It is one of my favorites food recipes. For mine, I am going to make it a little bit unique. This will be really delicious.

Salsa mole de pipián rojo is one of the most popular of current trending foods on earth. It's simple, it is fast, it tastes yummy. It's appreciated by millions daily. Salsa mole de pipián rojo is something which I've loved my whole life. They are fine and they look wonderful.

Many things affect the quality of taste from Salsa mole de pipián rojo, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Salsa mole de pipián rojo delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

Just in addition, the time it takes to cook Salsa mole de pipián rojo estimated approx 10-15 minutos.

To begin with this recipe, we must first prepare a few components. You can have Salsa mole de pipián rojo using 13 ingredients and 4 steps. Here is how you cook it.

Receta tradicional mexicana que es la salsa base de numerosos platos de origen oaxaqueño o poblano, y que incorpora semillas de calabaza y ajonjolí. #retoweekend #LasRecetasdeCookpad #weekendreto #domino.

Ingredients and spices that need to be Take to make Salsa mole de pipián rojo:

  1. 80 gr. semillas de calabaza
  2. 1 cucharada semillas de ajonjolí
  3. 1/2 chile guajillo o pasilla
  4. 1/2 chile ancho
  5. 1 chile de árbol (opción más picante)
  6. 1 tomate
  7. 1/2 cebolla
  8. 1/2 diente ajo
  9. 1 pellizco comino
  10. 1 clavo de olor
  11. 1 pedacito de pasta de achiote desmenuzada (opcional)
  12. 1 taza caldo de pollo o verdura (opcional)
  13. Sal

Instructions to make to make Salsa mole de pipián rojo

  1. Tostar (asar, dicen en México) la semilla de calabaza en una sartén, sin aceite: sacar cuando empiecen a "saltar" las semillas (tarda poco). Sacar de la sartén y reservar. Hacer lo mismo con el ajonjolí: tostar (tarda aún menos en dorarse) y reservar.
  2. Tostar ("asar") el tomate, el ajo y la cebolla (yo lo hice junto, pero mejor por separado: ojo con los tiempos de cada uno! No tiene que pochar, sólo ablandarse un poco. Por cierto: yo eché el tomate entero, sin pelar ni quitar semillas; es mejor pelar y quitar semillas, pero lo otro le da un toque algo más rústico que a mí me gusta, pues la cocina mexicana me parece deliciosamente rústica y llena de sabores. NOTA: si utilizas chile al natural, en vez de seco, como yo, tuéstalo también!!
  3. Se echan en el vaso de la batidora: semillas de calabaza y ajonjolí, tomate, cebolla, ajo; sobre ello, se echa el comino y el clavo (si quieres, los puedes tostar también, con las verduras); se echan los chiles: yo he utilizado los que tengo de haberme traído de México: pasilla, ancho y árbol. Por cierto: si no tienes chile mexicano puedes probar con otras opciones, ñora, por ejemplo, y guindilla roja para sustituir el chile de árbol (añadir este sólo si te gusta más picante la salsa).
  4. Si quieres (y tienes) puedes echar un poquitín de achiote, un pedacito, que lo hará más aromático. Y si ves que va a quedar muy espeso, rebájalo con algo de caldo de pollo: según lo vayas a usar como salsa de acompañamiento o para hacer guiso de olla, lo querrás más o menos espeso; acompaña muy bien el arroz blanco, y con él se puede hacer guiso de pollo o ternera, que ya subiré en otra receta. Buen provecho!

As your experience as well as confidence expands, you will discover that you have much more all-natural control over your diet and adapt your diet regimen to your individual tastes with time. Whether you want to offer a dish that makes use of fewer or more components or is a bit essentially zesty, you can make simple changes to accomplish this objective. In other words, start making your recipes on time. As for fundamental food preparation skills for beginners you don't need to learn them but only if you master some simple food preparation techniques.

This isn't a full guide to fast and very easy lunch recipes but its good something to chew on. With any luck this will certainly get your creative juices flowing so you can prepare scrumptious dishes for your family members without doing a lot of heavy meals on your journey.

So that's going to wrap this up with this special food Step-by-Step Guide to Prepare Super Quick Homemade Salsa mole de pipián rojo. Thank you very much for your time. I am confident you can make this at home. There's gonna be interesting food at home recipes coming up. Remember to bookmark this page in your browser, and share it to your family, friends and colleague. Thank you for reading. Go on get cooking!

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